Uimahallimelontaa

Uimahallimelonta

Syksyn saapuessa ja vesistöjen jäätyessä melontakausi jatkuu uimahallissa. Uimahallissa voi harjoitella kajakin käsittelyä, kaatumista, pelastautumisia, eskimokäännöksiä ja melontatekniikkaa. Hallissa käytetään pääasiassa pieniä ja ketteriä poolo- ja koskikajakkeja.

Uimahallimelonta ei ole kurssi tai koulutus, mutta yleensä hallilta löytyy kokeneempia melojia jotka neuvovat ja opastavat mielellään.

Uimahallimelontoihin ovat tervetulleet niin kokeneet melojat kuin ensikertalaisetkin.

VARUSTEET JA TOIMINTA UIMAHALLILLA

Uimahallimelonnassa pärjää normaaleilla uimahallivarusteilla. Muut melontavarusteet eli kajakit, melat, kelluntaliivit, aukkopeitteet ja sukellusmaskit löytyvät uimahallilta.

Kun tulet hallille ensimmäistä kertaa, etsi käsiisi Saimaan Ladun hallimelontavastaava ja ilmoittaudu hänelle. Kerro hallimelontavastaavalle, jos uimataitosi on alle 50 metriä ilman kelluntävälinettä. Kerro myös, jos sinulla on joku lääkitys, sairaus tai tila, joka saattaa aiheuttaa tasapainohäiriöitä tai äkillisiä kohtauksia. Olet uimahallissa vapaaehtoisesti ja omalla vastuullasi. Uimahallilla ei ole melontaharjoitusten aikana normaalia uimavalvontaa.

Merkitse käyntisi hallilta löytyvään kansioon ennen altaalle menoa. Täytä ensimmäisellä kerralla myös yhteystietosi kansiosta löytyvälle lomakkeelle.

Melonnan aluksi kalusto siirretään yhteisvoimin varastosta altaalle.  Jos melojia on enemmän kuin kajakkeja, tapahtuu melonta noin 20 minuutin vuoroissa. Lopuksi kalusto kuivataan ja viedään takaisin varastoon odottamaan seuraavaa hallimelontaa.

AIKATAULU TALVELLA 2017-2018

Saimaan Latu ry on varannut vuoron Lauritsalan uimahallista. Vuoro on lauantaisin klo 08:00-10:00.

Ensimmäinen melontakerta on lauantaina 30.9..2017 klo 08:00-10:00. Hallille kannattaa saapua muutamaa minuuttia ennen kahdeksaa. Kalenterista kannattaa vilkaista, ettei halli ole suljettuna esimerkiksi pyhäpäivän vuoksi – silloin ei melontaakaan ole. Viimeiset melonnat melotaan huhtikuussa 2018.

HINTA JA MAKSUT

  • 5€ per melontakerta tai
  • 20€ koko syksy 2017
  • 30€ koko kevät 2018

Uimahallin portista pääset koodilla, joka löytyy kansiosta. Saimaan Latu laskuttaa melonnat kauden päätyttyä uimahallilla pidettävän kirjanpidon mukaan. Muista merkitä käyntisi hallilta löytyvään kansioon. Kirjoita nimesi ja yhteystietosi listaan selkeästi, jotta laskutuksessa ei tule ongelmia.