Ajankohtaista

Imatran Lapinkävijät ja Saimaan Latu järjestävät kaikille avoimen retkeilyillan 31.8 kello 18.00 – 20.00 Ollinmajalla Imatralla.

Tapahtumassa Retki-lehden toimittaja, varustetestaaja Marika Varpenius kertoo mitä viikonlopun tai viikon vaellukselle kannattaa pakata mukaan. Saat vinkkejä siitä, miten rinkan paino pysyy maltillisena ilman, että tarvitsee luopua mukavuudesta.

Retkeilyilta Ollinmajalla -esite

Metsämörri

Metsämörritoimintaa järjestetään lapsille 5 vuodesta ylöspäin ja oma ryhmä 3-4 vuotiaille lapsille,yhdessä oman aikuisen kanssaaikuisen kanssa.

Kaksi eri ryhmää Metsämörrit ja Metsänuppuset.

Mäntylän päiväkodin maastossa: 5.9, 12.9, 19.9, 26.9.2017

(Mäntylä Kaarnepolku 3 53650 Lappeenranta )  Esite: Linkki

Neljänä päivänä syyskuussa alkaen klo 17.30-19.30. Mukaan sään mukaiset vaatteet sekä selkäreppu,jossa istuinalusta, pienet eväät ja juomapullo.

Osallistumismaksu 15e/4krt.(jäsenhinta) 20e/4krt.( EI jäsen)

Ilmoittautuminen 28.8 2017 mennessä :
metsamorri.saila@gmail.com tai puh. 040 8405493 iltaisin.

Metsämörrikoulussa oppii
•Kunnioittamaan luontoa •Leikkimään luonnossa •Yhteistyötä
•Viihtymään joka säällä •Hallitsemaan kehonsa •Seikkailemaan turvallisesti
•Pakkaamaan oman reppunsa •Huolehtimaan tavaroistaan

Koulutettu Metsämörriohjaaja kulkee Mörrin ja lasten kanssa,

sekä syksyn ruskan värejä ihaillen että kevään tuloa seuraillen.

”Yhtään roskaa heitä en, luontoa näin suojelen”, opettaa mörri lapsia.

Polkujuoksun kaikille avoimet yhteislenkit jatkuvat keskiviikkoisin 9.8. klo 18.00 Huhtiniemen ja Sammonlahden rantapolut/Huhtinieman liikuntakeskuksen alaparkki, (Pelitie)alkaen.

Paikat ja teemat vaihtelevat, katso tai printtaa ohjelma polkujuoksun sivuilta http://www.saimaanlatu.fi/polkujuoksu/

 

Hanki hyvä harrastus kesäksi ja opettele melomaan turvallisesti. Kesäkuun peruskurssilla 17.-18.6. on vielä muutama paikka vapaana! Ilmoittaudu lomakkeella:  http://www.saimaanlatu.fi/melonta/kurssit/

Erämelonnan SM-kilpailut järjestetään ensi vuonna Lappeenrannassa. Suomen Latu on myöntänyt vuoden 2018 kilpailujen järjestämisoikeuden Saimaan Ladulle.

Melonnan ja eräretkeilyn tiedoista ja taidoista mitellään ensi vuonna Saimaalla 26.—27. toukokuuta. Kaksipäiväinen kilpailu on avoin kaikille, jotka osaavat itsenäisesti meloa vesillä ja lukea karttaa.

Tänä vuonna erämelonnan SM-kilpailut käytiin kuluneena viikonloppuna Konnevedellä.

Lähde: Etelä-Saimaa

Latuviesti 2/2017 ilmestyy lähipäivinä kaikille jäsenillemme. Julkaisu sisältää mm.

  • Tahkon ja Ylläksen lomaosakkeidemme varauslomakkeen, jonka palautuspäivä on 30.7. mennessä
  • Kesän pyöräilyt
  • Kesän patikoinnit
  • Kesän melontaretket
  • Lasten ja nuorten toimintaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kansikuva: Jukka Kosonen

 

Lappeenrantalaiset pyöräilyvaikuttajat valitsivat  Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi 2017 kätilönä Eksotessa toimivan Eija Seppäsen. Eijaa  esittäneiden työkavereiden vetoomuksina olivat, että  Eija Seppänen on näyttänyt esimerkkiä aktiiviseen työmatkapyöräilyyn pitkän työuransa aikana.  Eija pyöräilee ympäri vuoden Skinnarilasta keskussairaalaan vastuksista huolimatta. Kolmivuorotyö tuo oman haasteensa pyöräilyyn varsinkin talvella jolloin kunnossapito ei aina ole ehtinyt aurata väyliä. Eijan kulkuväline on näilläkin keleillä pyörä sen ollessa hänen mukaansa autoa luotettavampi.

Eijasta on myös sanottu:
Eija on ikäisekseen sitkeä sissi pyöräilemään. Säällä kuin säällä, vuorosta kuin vuorosta, vihreä pyöräilykypärä vilkkuen hän painaa Skinnarilasta sairaalalle kesät talvet.”

Näillä valinnoilla halutaan tuoda esiin henkilöitä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja toimimalla samalla toimimalla esimerkkinä muille. Kampanjalla halumme myös kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja samalla vähentävän autoilua työmatkaliikenteessä, sanoo valintaryhmän  pj. Juhani Sirkiä.  Valinta on joka vuosi yhtä haastava siksi, että ehdokkaita on paljon ja laatu erinomainen.

Valtakunnallisella ja Lappeenrannan omalla paikallisella kampanjalla halutaan tuoda esiin pyöräilyn niin henkilöön itseensä kuin ympäristöönkin kohdistuvia positiivisia vaikutuksia. Ennen kaikkea pyöräily on hauskaa ja helppoa, kohottaa kuntoa sekä säästää ilmastoa ja on edullista.    Valitsijaraati totesi, että ehdokkaiden määrä ja laatu ilahduttaa joka vuosi ja osoittaa, että pyöräilevät työkaverit huomataan ja heitä arvostetaan.

Eija Seppäsen ohella raati muiti kunniamaininnalla palkintoineen saivat säännöllisesti työmatkansa Lappeenrannan Yliopistolle  pyöräilevä Terho Lassila.

Terhosta sanottua:
”Hän jaksaa pyöräillä, huonollakin kelillä pitkät työmatkat. Haavereitakin on vuosien varrella sattunut, mutta hymy ei ole Terholta hyytynyt!” Toinen kunniamaininta luovuttiin Lappeenrannan lukiossa opiskelevalle Eetu Olkkoselle.
Elmo innostaa muitakin esimerkillään, meitä opettajiakin, lähtemään kotoa kouluun ja töihin pyörällä säässä kuin säässä
Valitsijoiden puolesta Sirkiä puheessaan muistuttikin, että työpaikkojen esimiehet ja työkunnosta vastaavat ovat tässäkin asiassa avainasemassa kun jatkossa  kulkutapaa pyrtään lisäämään kaupungissamme.

 

Vuoden pyöräilyteko: Kyläpyöräily

Järjestyksessään toisen kerran palkittiin tänä vuonna myös vuoden pyöräilyteko.  Tuon huomionosoituksen raati päätti yksimielisesti myöntää Lappeenrannan kyläpyöräilytapahtuman järjestäjille. Kyläpyöräily on ainutlaatuinen ja Lappeenrantalainen tapahtuma joka saa ihmiset pyöräilemään ja tutustumaan lähiseudun kyliin.

Kyläpyöräily on järjestetty jo 22 vuoden ajan. Tapahtuma on tutustuttanut lukemattoman määrän Lappeenrantalaisia kauniisiin kylämaisemiin joissa moni muuten kovin harvoin tulisi vierailleeksi. Kyläpyöräilyn pitkäaikainen järjestäjä Sauli Vainikka on tehnyt tapahtuman järjestämisen myötä palveluksen sekä pyöräilylle että tapahtumassa mukana oleville kylille.

 

Vuoden työmatkapyöräilijöitä tänäkin vuonna oli ehdottomassa  työkaverit, naapuri, ystävät tai kotiväki. Valitsijaraadin muodostivat Juhani Sirkiän (pj.) johdolla Saimaan Ladun edustaja Sulo Tuuliainen ja icycle Lappeenrantaa  edustaneet Matti Pesu ja Tomi Lapinlampi.

Pääasiallisina nähtävyyksinä sota-aikaisia majoituspaikkoja, käpykaartilaisten piilopaikka, pommituskuoppia ja -alueita, 1700- tai 1800-luvun ruotsalaisen sotilaan hauta sekä pikkuvihan aikainen piilonuotiopaikka.

Lähtö vesitornilta klo 8.30 ja Hämmäauteensuon parkkipaikalta klo 9.

Reitti: suon lounaispuoli-Mäkelä-Piutula-Lampi-Kiiala-Penttilä-Sunila-Mäkelä-Hämmäauteensuon laavu.

90 % polkuja ja paikallisteitä ja matkana 11 km.

Nähtävänä mm. Ristkivi, 1941 jatkosodan majoitusalue, hiilimiilu, tervahauta, pommikuoppia ja pomminosia sekä perillä uusittu laavun nuotiopaikka!

Vetäjänä Sami Kälviäinen.

Imatran kesäteatterissa Suomen hauskin komedia

Linnan Juhlat, esitys klo 19.00. Lähtö Peltolan koulun pysäkiltä klo 18.00 (Vennon bussi).  Ajo Lauritsalan kautta, myös matkan varrelta pääsee kyytiin.

Retken hinta 39,-€,  sisältäen kuljetukset, teatterilipun ja väliaikakahvituksen.

Sitovat ilmoittautumiset ja maksu viimeistään 18.6.2017 mennessä:

Tuula Kauppinen puh. 040 562 2856.

Saimaan Ladun tilinumero on FI79 5620 0940 063810 ja viite 10900 1955.

Kesän 2017 pyöräilyt on päivitetty Pyöräily-sivulle http://www.saimaanlatu.fi/pyorailyt/

Saimaan Ladun pyöräilyt ovat retkiajoja ja sopivat koko perheelle. Retkillä ajetaan ryhmässä kohteeseen, pidetään tauko ja lopuksi palataan lähtöpaikalle.

Vauhti on leppoisaa ja seura mukavaa. Tapahtuma on maksuton. Pyöräilykypärä on pakollinen. Suosittelemme ottamaan mukaan juomavettä, pieniä eväitä sekä omaan pyörään sopivan varasisärenkaan sekä pumpun.

Tänäkin vuonna kausi alkaa lauantaina 6.5. Valtakunnallisen pyöräilyviikon avauksella. Lähtö kansalaistorilta kaupungintalon edestä, klo 12.00